Mijn 6 favoriete plaatsen waar ik ideeën vandaan haal

Als ik een nieuwe klant heb gesproken, de vragenlijst heb en een idee heb wat de klant wil, ga ik eerst inspiratie op doen. Heerlijk vind ik dat! Eindeloos kijken wat de klant heeft uitgesproken wat belangrijk is, wat hierbij past en hoe ik dit in een mooi voorbeeld kan vormgeven.
Vaak vragen mensen mij waar ik mijn inspiratie vandaan haal.

Pinterest

Vaak ga ik op Pinterest kijken. Hier zijn ontelbaar veel verschillende designs te vinden van websites, van waanzinnig, kleurig, fris, tot donker, hip en “smooth”. Zo veel mensen, zoveel designs. En met de goede steekwoorden kan je een heel goed idee vormen van wat er allemaal kan.
Wat handig is, is dat je moodboards kan maken (die je ook kan afschermen voor anderen) zodat je een mooi palet samen kan stellen van designs, typografieën en kleuren die een inspiratie kunnen vormen voor het uiteindelijke resultaat.

Onderweg

Ook onderweg doe ik veel inspiratie op. Als ik met de hond wandel, de kinderen ophaal van school, voor werk in de auto zit, overal vind ik nog mooie gebouwen, afbeeldingen, of andere logo’s die mij weer inspireren. Voor een van mijn klanten heb ik bijvoorbeeld een foto gebruikt die ik een keer met hardlopen maakte van een boom. Het was echt een waanzinnig mooie boom, die bij mij meteen tot de verbeelding sprak.

Instagram

Op Instagram zijn zoveel verschillende collega’s te vinden die, net als ik, hun eindresultaten delen. Hierdoor kom je op mooie ideeën en vind je ook veel verschillende tips en tricks. De hashtags die ik vaak opzoek zijn dan #dailywebdesign, #wordpressdesign en #webdesigners. Door hier te kijken, lees ik veel tips, tricks en inspiratie die ik weer kan gebruiken in mijn eigen ontwerp.

Concurrentie

Het klinkt misschien gek, maar ik kijk vaak ook naar de sites van concurrenten. Niet om inspiratie op te doen, maar juist om te zien wat ik anders wil maken, om juist een voorbeeld te vinden hoe ik het anders wil. Want zeg nou zelf, twee dezelfde websites, daar heeft niemand wat aan.

Google-fonts

Op Google fonts kijk ik vaak voor verschillende lettertypes. Het handige bij deze site is dat je een eigen stukje tekst kan typen, om het vervolgens in verschillende lettertypes terug te zien. Ideaal om meteen te kijken of ook bijvoorbeeld de &-tekens, hoofdletters en kleine letters mooi zijn.

WWW

Als ik een mooie website zie, sla ik die op. Ook al is het voor een totaal ander bedrijf. Ik heb een document waar ik mooie sites ter inspiratie in opsla. Dit kan van alles zijn, mooie kleurencombinaties, te gekke lettertypes (fonts), of mooie of verassende indelingen. Dit lijstje ga ik dan vaak ook even af als ik meer inspiratie zoek. Zo kan ik eindeloos door gaan, tot ik mijn drie indrukken kan overhandigen aan mijn klant. Een heerlijk werk waar ik al snel heel veel tijd in kan verdrijven.

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan, in jouw werk? Laat het mij weten!

Ben je benieuwd hoe ik verder te werk ga? Dat lees je hier.

Vorig bericht
Afbeeldingen op jouw website
Volgend bericht
Een checklist: waar moet je aan denken VOORDAT je een website (laat) opzet(ten)?

Enthousiast? Bekijk mijn pakketten hier, of neem contact met me op.

Wat jij je misschien ook afvraagt:

termen bij webdesign