Boost jouw website in google: 5 eenvoudige tips voor betere zichtbaarheid

Het is geen geheim dat een goede online zichtbaarheid mega belangrijk is voor het succes van jouw website. Als je wilt dat mensen jouw website gemakkelijk kunnen vinden via zoekmachines zoals google, dan moet je aandacht besteden aan zoekmachineoptimalisatie (seo). Gelukkig hoef je geen seo-expert te zijn om enkele snelle en effectieve stappen te nemen om de zichtbaarheid van jouw website te verbeteren. In deze blog deel ik vijf quick seo-tips die je zó kan invoeren, waar je veel effect van kan merken.

1. Verbeter de vindbaarheid van jouw website met slimme trefwoorden

Een belangrijke eerste stap voor een betere online zichtbaarheid is ervoor zorgen dat de woorden op je website aansluiten bij waar mensen naar zoeken. Probeer te begrijpen welke woorden mensen vaak gebruiken als ze online zoeken naar dingen zoals jouw producten of services. Gebruik deze (tref)woorden slim in de titels en tekst van jouw website.

!Let op!  dat je trefwoorden natuurlijk en zinvol in je teksten verwerkt. Het moet natuurlijk wel kloppen met wat je zegt, want anders haken niet alleen de bezoekers af, maar zoekmachines als Google ook. Sterker nog, als bijvoorbeeld Google vindt dat je teveel zoekwoorden gebruikt, word je bestraft en lager geplaatst. No worries, zolang jij zorgt dat jouw teksten goed lopen, logisch klinken, doe je het helemaal goed!

5 eenvoudige tips voor betere zichtbaarheid van jouw website
5 eenvoudige tips voor betere zichtbaarheid van jouw website

2. Zorg dat jouw website razendsnel laadt!

Je kent het vast: je wilt even iets opzoeken op een site en hij laad zooooo langzaaaaam. Dus wat doe je? Je haakt af. En dat wil je natuurlijk bij jouw website voorkomen! Want niemand houdt van een trage website. Een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de positie van jouw website in zoekresultaten is de laadsnelheid.

Om jouw website sneller te maken, kun je afbeeldingen optimaliseren, onnodige scripts verminderen en gebruikmaken van caching. Dit doe je door een plugin te installeren (ik gebruik vaak WP-Optimize) en via Fotosizer (ik gebruik de gratis versie) maak ik de afbeeldingen kleiner en geef ik ze een goede titel.

Een snelle website zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar helpt ook om jouw seo-score te verbeteren.

3. Zorg dat jouw website perfect werkt op mobiele telefoons

Met een groeiend aantal gebruikers dat mobiele apparaten gebruikt om websites te bezoeken, is een mobile-friendly design essentieel. Google beloont websites die goed werken op smartphones en tablets met een hogere positie in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat jouw website responsive is, wat betekent dat deze zich aanpast aan verschillende schermformaten. Test jouw website op mobiele apparaten om er zeker van te zijn dat de gebruikerservaring naadloos is. Niet alleen jouw eigen telefoon, maar ook die van jouw vriend/vriendin/broer/zus/kennis.

4. Maak gebruik van interne links. Interne wat?

Interne links zijn links van de ene pagina van jouw website naar een andere pagina op dezelfde website. Zoals de volgende link gaat naar een andere blog van mij die gaat over hoe jij de 10 meest gemaakte fouten voorkomt bij een zelfgemaakte website. Ik link binnen mijn website naar een relevante andere blog.

Met interne links help je niet alleen bij de navigatie van jouw site, maar zijn ze ook belangrijk voor seo. Ze helpen zoekmachines om de structuur van jouw website te begrijpen en de relevantie van de verschillende pagina’s te bepalen. Zorg er dus voor dat je in je teksten links toevoegt naar andere pagina’s of berichten op je website. Gebruik gewoonlijke woorden of zinnen als de linktekst.

5. Verbeter jouw website door waardevolle links van andere websites naar jouw site te krijgen. (Backlinks)

Backlinks zijn links van andere websites naar de jouwe. Ze worden beschouwd als een belangrijke factor voor zoekmachineoptimalisatie. Hoe meer hoogwaardige backlinks je hebt, hoe geloofwaardiger jouw website wordt in de ogen van zoekmachines. Werk aan het opbouwen van kwalitatieve backlinks door gastbloggen, samen te werken met andere websites in jouw branche, en ervoor te zorgen dat jouw content de moeite waard is om te delen. Vermijd het verkrijgen van spammy of irrelevante backlinks, omdat dit jouw seo-nadelen kan opleveren.

Het toepassen van deze vijf quick seo-tips kan jouw website een duwtje in de rug geven en de zichtbaarheid ervan in zoekmachines verbeteren. Onthoud dat seo een voortdurend proces is, en het vergt tijd voordat je de vruchten van jouw inspanningen kunt plukken. Blijf bijleren en blijf jouw seo-strategie aanpassen aan de veranderende algoritmes van zoekmachines.

Het belang van het kiezen van de ideale klanten
Maak je website gebruiksvriendelijker
Vorig bericht
Het belang van het kiezen van de ideale klanten
Volgend bericht
Maak je website gebruiksvriendelijker

Vond je dit nu een leuk artikel en wil je er meer over weten?

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ja, wat leuk dat je hier bent!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tips en tricks op het gebied van websiteontwikkeling? Abonneer je dan nu op mijn nieuwsbrief vol met nuttige informatie en praktisch advies!

Vorig bericht
Het belang van het kiezen van de ideale klanten
Volgend bericht
Maak je website gebruiksvriendelijker

Wat jij je misschien ook afvraagt: