De ultieme checklist voor het lanceren van jouw website

Het lanceren van een website kan een spannende tijd zijn voor zowel kleine als grote bedrijven. Of je nu een e-commerce site, een blog of een bedrijfssite lanceert, er zijn enkele belangrijke stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat de lancering soepel verloopt. In deze blog zal ik je een ultieme checklist geven voor het lanceren van jouw website.

Stap 1: Controleer de website op fouten

Voordat je jouw website lanceert, is het belangrijk om de website te controleren op fouten. Dit omvat het controleren van de spelling en grammatica op elke pagina, het controleren van de links om ervoor te zorgen dat ze werken en het controleren van de formulieren om te zorgen dat ze goed werken. Door deze controles uit te voeren voordat je jouw website lanceert, voorkom je dat er problemen ontstaan na de lancering.

Dé checklist voor het lanceren van jouw website

Stap 2: Optimaliseer de website voor zoekmachines

Eén van de belangrijkste dingen die je moet doen voordat je jouw website lanceert, is het optimaliseren van de website voor zoekmachines. Dit betekent het gebruik van de juiste zoekwoorden en het optimaliseren van de metadata, zoals de titels en beschrijvingen van elke pagina. Door dit te doen, kun je ervoor zorgen dat jouw website goed scoort in de zoekresultaten en meer verkeer aantrekt. Hierdoor zullen meer mensen jouw website vinden en bezoeken.
Op dit moment ben ik bezig met het ontwikkelen van een cursus die jou bij de hand neemt bij het optimaliseren van jouw website. Ben je hierin geïnteresseerd? Stuur mij even een mailtje, dan houd ik je op de hoogte over wanneer hij live komt!

Stap 3: Test de website op verschillende apparaten en browsers

Het is belangrijk om jouw website te testen op verschillende apparaten en browsers voordat je de website lanceert. Dit betekent het testen van de website op desktops, laptops, tablets en mobiele apparaten om ervoor te zorgen dat de website goed werkt op elk apparaat. Daarnaast moet je de website ook testen op verschillende browsers, zoals Chrome, Firefox, Safari en Edge, om ervoor te zorgen dat de website goed werkt in elke browser.

Stap 4: Maak een backup van de website

Voordat je jouw website lanceert, is het belangrijk om een backup van de website te maken. Dit betekent het maken van een kopie van de website en deze op te slaan op een externe harde schijf of een cloudopslagdienst. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je de website kunt herstellen als er iets fout gaat tijdens de lancering of later bij het updaten.

Stap 5: Maak social media-accounts aan

Als je jouw website lanceert, is het belangrijk om ook social media-accounts aan te maken. Dit omvat het aanmaken van accounts op platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter om ervoor te zorgen dat je jouw doelgroep kunt bereiken en de website kunt promoten.

Stap 6: Test de snelheid van de website

Het is belangrijk om de snelheid van jouw website te testen voordat je de website lanceert. Dit betekent het controleren van de laadtijd van de website en het optimaliseren van afbeeldingen en video’s om ervoor te zorgen dat de website snel laadt. Een snelle website is belangrijk omdat het de gebruikerservaring verbetert en ervoor zorgt dat gebruikers langer op de website blijven. Ik gebruik hier meestal PageSpeed Insights voor of GTmetrix. Het fijne is, is dat beiden je een mooi overzicht van wat goed gaat op de website en hoe je de snelheid van de website kan verbeteren.

Stap 7: Maak een sitemap aan

Een sitemap is een overzicht van alle pagina’s op jouw website en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Het is belangrijk om een sitemap aan te maken voordat je jouw website lanceert, omdat het zoekmachines helpt om de website te in kaart te brengen en de pagina’s te vinden. Door een sitemap aan te maken, kun je ervoor zorgen dat jouw website beter vindbaar is in de zoekresultaten. Gebruik je de Yoast-plugin, RankMath-plugin of een andere SEO-plugin, dan kun je het vaak onder instellingen al vinden en hoef je hem niet meer te maken.

Conclusie

Het lanceren van een website kan een spannende tijd zijn, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alles goed is ingesteld voordat je de website lanceert. Door de stappen in deze checklist te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw website goed werkt, geoptimaliseerd is voor zoekmachines en snel laadt. Door deze stappen uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat jouw website een mega succes wordt.

Hoe voorkom je de 10 meest gemaakte fouten bij een zelfgemaakte website
Jouw Gratis Website check-up Aanvraag is Ontvangen!
Vorig bericht
Hoe voorkom je de 10 meest gemaakte fouten bij een zelfgemaakte website
Volgend bericht
Jouw Gratis Website check-up Aanvraag is Ontvangen!

Vond je dit nu een leuk artikel en wil je er meer over weten?

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ja, wat leuk dat je hier bent!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tips en tricks op het gebied van websiteontwikkeling? Abonneer je dan nu op mijn nieuwsbrief vol met nuttige informatie en praktisch advies!

Vorig bericht
Hoe voorkom je de 10 meest gemaakte fouten bij een zelfgemaakte website
Volgend bericht
Jouw Gratis Website check-up Aanvraag is Ontvangen!

Wat jij je misschien ook afvraagt: