Verhoog het aantal bezoekers op jouw site met sterke blogtitels

Je vindt dat je, al zeg je het zelf, een awesome blog hebt geschreven die iedereen moet lezen. Je hebt echt je best erop gedaan, maar als je het hebt gepubliceerd blijft….. het…… stil…..

Hoe zorg je ervoor dat mensen jouw blog vinden en daadwerkelijk gaan lezen?

Een van de belangrijkste elementen van een succesvolle blog is de titel. De titel is de eerste indruk die lezers hebben van jouw artikel. Het is daarom belangrijk om een pakkende,  uitnodigende en sterke blogtitel te bedenken die zowel lezers als zoekmachines aanspreekt. Maar hoe pak je dit aan?

Doe eerst onderzoek naar jouw doelgroep

De eerste stap bij het vinden van de juiste zoekwoorden is het begrijpen van je doelgroep.

Wie zijn je klanten en wat zijn hun behoeften en interesses? Welke problemen proberen ze op te lossen en welke vragen hebben ze?

Het zoekwoorden onderzoek

Als je meer inzicht hebt in je doelgroep, kun je beginnen met het maken van een lijst van relevante zoekwoorden. Eerst schrijf je, met jouw doelgroep in gedachte, op een blaadje alle woorden op die bij je opkomen, waarvan jij denkt dat jouw klanten intoetsen. Vervolgens kan je tools zoals de Google Keyword Planner en SEMrush gebruiken om te zien welke woorden veel gezocht worden in jouw vakgebied en hoe vaak mensen daarop zoeken.

Zoekwoorden zijn woorden of zinnen die gebruikt worden om informatie op internet te vinden.

Wees duidelijk en beknopt

Een goede titel moet duidelijk en beknopt zijn. Gebruik geen lange zinnen of ingewikkelde woorden. Houd het simpel en direct. Een goede vuistregel is om jouw titel te beperken tot 60 karakters. Dit helpt om jouw titel zichtbaar te maken in de zoekresultaten van Google.

Maak het interessant

Een pakkende titel trekt de aandacht van lezers. Maak jouw titel interessant en uitnodigend. Gebruik bijvoorbeeld cijfers, vragen, lijsten of how-to’s om de nieuwsgierigheid van lezers te wekken. Zorg ervoor dat de titel de inhoud van jouw blog weerspiegelt. Een misleidende titel kan tot teleurstelling leiden bij lezers en kan jouw reputatie schaden.

Conclusie

Een goede blogtitel is een van de belangrijkste elementen van een succesvolle blogpost. Gebruik zoekwoorden, wees duidelijk en beknopt en maak het interessant om jouw publiek te bereiken en de aandacht van zoekmachines te trekken. Vergeet niet dat de titel de eerste indruk is die lezers hebben van jouw artikel. Zorg er daarom voor dat het uitnodigend, pakkend en relevant is voor jouw publiek.

Weet jij nog niet of je een site zelf wil maken of laten maken?
Wil je tips of gewoon even sparren? Ik help je graag verder.

Hier lig ik nu ’s nachts wakker van
Wanneer kunnen mensen mijn website op Google vinden?
Vorig bericht
Hier lig ik nu ’s nachts wakker van
Volgend bericht
Wanneer kunnen mensen mijn website op Google vinden?

Enthousiast? Bekijk mijn pakketten hier, of neem contact met me op.

Wat jij je misschien ook afvraagt: