De kracht van een professionele website

Waarom struikelen beginnende ondernemers bij het ontwikkelen van hun website?

Als webdesigner heb ik talloze beginnende ondernemers geholpen bij het opzetten van hun website. Ondanks hun enthousiasme en innovatieve ideeën, merk ik vaak dat ze struikelen bij het ontwikkelen van een professionele website. In dit blog zal ik je uitleggen waar mensen vaak tegenaan lopen, waar jij dus even goed op moet letten.

1. Gebrek aan technische vaardigheden

Een van de meest voorkomende redenen waarom beginnende ondernemers moeite hebben met het bouwen van een professionele website is het gebrek aan technische vaardigheden. HTML, CSS, JavaScript – het kan allemaal intimiderend zijn voor iemand zonder achtergrond in webontwikkeling.

Een succesvolle website begint met goed webdesign - Ontdek waarom
Een succesvolle website begint met goed webdesign - Ontdek waarom

Om dit probleem aan te pakken, zijn er tegenwoordig tal van gebruiksvriendelijke platforms zoals WordPress (waar ik in werk) en Wix. Deze vereisen minimale technische kennis en bieden sjablonen die eenvoudig aan te passen zijn. Door hiermee te beginnen, kunnen ondernemers zonder technische achtergrond toch een professionele website opzetten.

2. Onvoldoende begrip van design principes

Een andere valkuil is het gebrek aan begrip van design principes. Van kleurgebruik tot lay-out, het ontwerpen van een website vereist inzicht in wat visueel aantrekkelijk is en tegelijkertijd functioneel blijft.

Voor ondernemers die worstelen met dit aspect, zijn er online cursussen en tutorials beschikbaar. Deze bronnen helpen bij het begrijpen van design principes en hoe ze effectief toe te passen op een website.

3. Onvoldoende aandacht voor content

Een andere reden waarom websites van beginnende ondernemers soms niet professioneel overkomen, is een gebrek aan aandacht voor de inhoud. Het schrijven van overtuigende teksten en het gebruik van aantrekkelijke afbeeldingen is net zo belangrijk als het uiterlijk van de site zelf. Daarom raad ik vaak aan om een copywriter in te huren. Deze heeft kennis van teksten schrijven voor websites, waardoor de website ook snel aanspreekt tot toekomstige klanten en de juiste zoekwoorden op de juiste plaatsen gezet worden.

4. Verwaarlozing van SEO (Zoekmachineoptimalisatie)

Dit punt sluit aan bij het vorige punt. Een website zonder bezoekers is als een winkel zonder klanten. Helaas negeren veel beginnende ondernemers het belang van SEO. Ze bouwen een website, publiceren deze, maar verwachten niet dat mensen het zullen vinden.

Het begrijpen van basis-SEO, zoals het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van afbeeldingen en het hebben van een mobielvriendelijke site, is essentieel. Er zijn tal van online bronnen die beginners kunnen begeleiden bij het begrijpen en toepassen van SEO op hun websites.

Conclusie

Het bouwen van een professionele website als beginnende ondernemer kan overweldigend lijken, maar het is zeker haalbaar. Door gebruik te maken van toegankelijke platforms, het begrijpen van design principes, het leveren van goede inhoud en aandacht te besteden aan SEO, kunnen ondernemers een website creëren die niet alleen mooi is, maar ook effectief is in het aantrekken van klanten.

Denk je na dit gelezen te hebben: gadver, hier heb ik dus écht geen zin in? Ik heb er wel zin in! Dus plan een afspraak in of stuur me een appje. Ik help je graag;)!

Waarom moet je je website updaten?
Vorig bericht
Waarom moet je je website updaten?

Vond je dit nu een leuk artikel en wil je er meer over weten?

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ja, wat leuk dat je hier bent!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tips en tricks op het gebied van websiteontwikkeling? Abonneer je dan nu op mijn nieuwsbrief vol met nuttige informatie en praktisch advies!

Vorig bericht
Waarom moet je je website updaten?

Wat jij je misschien ook afvraagt: