Waarom moet je je website updaten?

Laatst had ik een gesprek met een nieuwe klant. Een gaaf bedrijf die voor verschillende projecten verschillende websites opleveren. Maar een groot aantal waren uit de lucht. Heel vervelend natuurlijk,  want de projecten moesten online wel bereikbaar zijn. Ik dook erin en kwam erachter dat de websites niet of nauwelijks waren onderhouden.

Nu kan dit natuurlijk gebeuren. Het updaten van een website kan voor mensen voelen als naar de tandarts gaan. Irritant, maar het moet gebeuren. Vaak stellen mensen het zo lang mogelijk uit, of vergeten het gewoon.

Maar een website is vaak het eerste contactpunt tussen jou en je klanten. Regelmatige updates zijn essentieel, maar waarom is dit zo belangrijk?

Maar waarom moet jij je website updaten

1. Veiligheid

Website-updates bevatten vaak essentiële beveiligingspatches. Hackers zijn altijd op zoek naar zwakke plekken in websites. Het niet bijwerken van je site kan een uitnodiging zijn voor potentiële aanvallen. Regelmatige updates versterken de beveiliging en beschermen zowel jou als je klanten tegen datalekken en andere cyberdreigingen.

2. Prestaties

Een up-to-date website presteert beter. Updates optimaliseren de functionaliteit en snelheid van je site, wat resulteert in een soepelere gebruikerservaring. Snelle laadtijden zijn zó belangrijk, aangezien bezoekers vaak snel afhaken bij trage websites. Dit kan direct van invloed zijn op je conversies en klantbehoud.

3. Functionaliteit

Nieuwe updates brengen vaak verbeterde functionaliteiten en features met zich mee. Deze kunnen variëren van eenvoudige gebruiksvriendelijke aanpassingen tot geavanceerde tools die de interactie met je doelgroep verbeteren. Het benutten van deze nieuwe mogelijkheden kan je website fris en relevant houden.

4. Seo en zoekresultaten

Search engine optimization (seo) is cruciaal voor online zichtbaarheid. Search engines zoals Google geven voorkeur aan websites die regelmatig worden bijgewerkt. Het consistent updaten van je site met waardevolle content en technische optimalisaties kan je ranking in zoekresultaten verbeteren en zo meer organisch verkeer aantrekken.

5. Vertrouwen en professionaliteit

Een verouderde website kan potentiële klanten afschrikken. Een goed onderhouden site straalt vertrouwen en professionaliteit uit. Het laat zien dat je actief bent en betrokken bent bij je online aanwezigheid, wat belangrijk is in een tijd waarin online interacties steeds belangrijker worden.

Regelmatig je website updaten is dus van cruciaal belang voor een succesvolle online aanwezigheid. Het gaat niet alleen om het behouden van een veilige en goed presterende site, maar ook om het tonen van betrokkenheid bij je klanten en het aantrekken van nieuwe bezoekers. Dus plan, net als de afspraak voor de tandarts, een vast moment, het liefst iedere 2 á 3 weken. Een update is zó gepiept en je hebt er meer profijt van dan je denkt.

O en heb je er echt he-le-maal geen zin in? Dan heb ik goed nieuws voor je! Dan kan ik de taak van updaten, backups maken en controles uitvoeren van je overnemen (je moet wél zelf naar de tandarts gaan). Mijn onderhoudsservice zorgt ervoor dat je website altijd up-to-date is, met regelmatige controles en back-ups. Laat mij je helpen om de prestaties en beveiliging van je website te optimaliseren, terwijl jij je kunt concentreren op je bedrijf.

Meesterlijk bouwen: website succes van fundering tot tuin!
De kracht van een professionele website
Vorig bericht
Meesterlijk bouwen: website succes van fundering tot tuin!
Volgend bericht
De kracht van een professionele website

Vond je dit nu een leuk artikel en wil je er meer over weten?

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ja, wat leuk dat je hier bent!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tips en tricks op het gebied van websiteontwikkeling? Abonneer je dan nu op mijn nieuwsbrief vol met nuttige informatie en praktisch advies!

Vorig bericht
Meesterlijk bouwen: website succes van fundering tot tuin!
Volgend bericht
De kracht van een professionele website

Wat jij je misschien ook afvraagt: