Hoeveel kost het om een website te laten bouwen?

Verhoog je websiteverkeer met de slimme tips voor het delen op social media

Als ik aan mensen vertel dat ik webdesigner ben, krijg ik vaak de vraag wat een website kost. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Ik weet namelijk niet of het een “one-page-pagina” betreft, of juist een meerdere pagina’s, of het een puur informatieve website is, of een webshop, om maar een aantal dingen te noemen.
Daarnaast is het de vraag of ik alles moet designen, bouwen en vervolgens ook moet onderhouden. Of is er al een ontwerp, een huisstijl, een logo?

Maar laten we bij het begin beginnen:

Wanneer kan jij zelf een website bouwen?

Bij een beginnend bedrijf wil je alle uitgaven zo beperkt mogelijk houden. Dus de uitgaven aan een website is voor veel startups iets wat zelf wordt gedaan.

Ik krijg vaak e-mails van mensen die, om die kosten te beperken, dus maar zelf aan de slag zijn gegaan. Soms volstaat dit, in de beginfase zeker. Hierdoor houd je de uitgaven laag, maar heb je toch een online visitekaartje. Maar, als mensen merken hoeveel tijd er in gaat zitten, willen ze vaak toch hulp. Want wat vaak onderschat wordt, is:

Het aantal uren dat gaat zitten in het designen en bouwen van de website
De hosting en domeinnaam.
Zoekmachine optimalisatie (SEO)
Eventueel thema en betaalde Plugins
Onderhoud

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken dat een mooie website niet perse een betere website is. Een website kan aan “de voorkant” er nog zo prachtig uit zien, als er geen aandacht is besteed aan de “achterkant”, zoals zoekmachine optimalisatie, zullen veel minder mensen deze (mooie) website vinden. Dat is zonde, toch?

Kortom: op de vraag: “Wat kost een website?” is geen eenduidig antwoord te geven. Het ligt helemaal aan wat jij wilt, hoeveel kennis en tijd jij hebt en wat jouw budget is. Je kan er een zelf bouwen, wat in een aantal situaties al volstaat, zeker als je de tijd en kennis in huis hebt. Maar wil je een professionele website, maar heb je niet de kennis, tijd en wil je klanten werven via jouw website, dan kan je al voor een paar honderd euro een goede website laten bouwen.

Wil jij een vrijblijvend een offerte aanvragen? Plan dan een afspraak plannen in, waarin ik vrijblijvend alle mogelijkheden met je bespreek.

Wie? Welke? Waarom? Hoe kies ik een goede webhost?
6 Tips: Foto’s laten maken voor jouw website, waar moet je op letten?
Vorig bericht
Wie? Welke? Waarom? Hoe kies ik een goede webhost?
Volgend bericht
6 Tips: Foto’s laten maken voor jouw website, waar moet je op letten?

Vond je dit nu een leuk artikel en wil je er meer over weten?

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ja, wat leuk dat je hier bent!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tips en tricks op het gebied van websiteontwikkeling? Abonneer je dan nu op mijn nieuwsbrief vol met nuttige informatie en praktisch advies!

Vorig bericht
Wie? Welke? Waarom? Hoe kies ik een goede webhost?
Volgend bericht
6 Tips: Foto’s laten maken voor jouw website, waar moet je op letten?

Wat jij je misschien ook afvraagt: