5 Veelgemaakte Fouten op de ‘Over Mij’-pagina (en hoe je ze voorkomt)

Wist jij dat de ‘Over mij’-pagina is vaak een van de meest bezochte pagina’s is op jouw website. Toch is dit ook een pagina waar veel ondernemers waardevolle kansen laten liggen. In deze blog bespreek ik de vijf grootste fouten die je op deze pagina kunt maken en geef ik praktische tips om ze te voorkomen.

1. Teveel over jezelf praten

Hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat de ‘Over mij’-pagina niet alleen over jou. Veel ondernemers maken de fout om deze pagina te vullen met hun hele levensverhaal, diploma’s en werkervaring. Dit kan bezoekers overweldigen. Focus in plaats daarvan op hoe jouw verhaal en expertise een oplossing bieden voor de problemen van je doelgroep.

Tip:

Schrijf in de eerste alinea wat je voor je klanten kunt betekenen en verwerk daarna relevante persoonlijke details die vertrouwen en verbinding opbouwen.

2. Geen duidelijke structuur

Een rommelige of onoverzichtelijke pagina kan bezoekers afschrikken. Lange blokken tekst zonder tussenkoppen of bullet points maken het lastig om de belangrijkste informatie snel te vinden.

Tip:

Gebruik koppen en subkoppen (<h2> en <h3>) om de pagina op te delen. Voeg eventueel een korte introductie en een call-to-action onderaan de pagina toe, zoals een link naar je portfolio of een contactformulier.

3. Geen duidelijke foto

Een professionele foto van jezelf ontbreekt op veel ‘Over mij’-pagina’s. Dit is een gemiste kans, want een foto helpt om een persoonlijke connectie met je bezoekers te maken. Lees hier mijn blog die meer uitlegt over de afbeeldingen op jouw website

Tip:

Investeer in een professionele foto of kies een informele foto die past bij jouw merkidentiteit. Zorg ervoor dat de kwaliteit van de afbeelding hoog is en dat je uitstraling vertrouwen wekt.

4. Geen call-to-action

Een ‘Over mij’-pagina zonder call-to-action is een gemiste kans. Bezoekers komen naar deze pagina om meer over jou te leren, maar wat wil je dat ze daarna doen? Zonder duidelijke instructies kan de bezoeker afhaken.

Tip:

Sluit de pagina af met een call-to-action, zoals “Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek” of “Bekijk mijn portfolio voor voorbeelden van mijn werk.”

5. Verouderde informatie

Veel ondernemers vergeten hun ‘Over mij’-pagina regelmatig te updaten. Dit kan leiden tot fouten zoals een verouderde bedrijfsnaam, niet-kloppende contactinformatie of oude foto’s.

Tip:

Plan minstens één keer per jaar een update van je ‘Over mij’-pagina. Controleer of alle informatie nog relevant is en of je foto’s en teksten aansluiten bij je huidige aanbod en doelen.

Conclusie

Je ‘Over mij’-pagina is een krachtig instrument om een persoonlijke connectie met je doelgroep op te bouwen. Vermijd de fouten die we in deze blog hebben besproken, en maak van jouw pagina een overtuigend visitekaartje dat vertrouwen en professionaliteit uitstraalt.

Wat maakt een website professioneel?
Vorig bericht
Wat maakt een website professioneel?

Vond je dit nu een leuk artikel en wil je er meer over weten?

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ja, wat leuk dat je hier bent!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tips en tricks op het gebied van websiteontwikkeling? Abonneer je dan nu op mijn nieuwsbrief vol met nuttige informatie en praktisch advies!

Vorig bericht
Wat maakt een website professioneel?

Wat jij je misschien ook interessant vindt: