7 essentiële onderdelen voor een goede en aantrekkelijke homepage

Wat levert klanten op en verhoogt je conversie?

Een goed ontworpen homepage zorgt voor een positieve eerste indruk bij bezoekers en kan jou hierdoor klanten opleveren, conversie verhogen. Deze zeven onderdelen dragen bij aan een aantrekkelijke en professionele homepage.

1. Maak het de bezoeker gemakkelijk door een heldere navigatie neer te zetten, zodat de gebruiker snel de gewenste informatie kan vinden. Een duidelijke en eenvoudige navigatiestructuur is essentieel.

2. Schrijf pakkende, relevante en verhelderende titels (natuurlijk niet alleen) op jouw homepage . Bezoekers moeten snel kunnen scannen of jij, of jouw product of dienst, dé oplossing is voor hun probleem. Daarnaast helpt het zoekmachines duidelijk te krijgen wat jij aanbiedt.

3. Zorg dat je aantrekkelijke, toepasselijke afbeeldingen gebruikt. Zeker op jouw homepage, waar mensen (meestal) als eerste binnen komen. Hierover schreef ik eerder een blog. Afbeeldingen op jouw website, waar moet je aan denken? Lees hem hier.

4. Maak gebruik van witruimte om de pagina overzichtelijk te houden en de aandacht te richten op de belangrijkste onderdelen.

5. Een responsive design is onontbeerlijk. Dit, zodat de website op verschillende apparaten goed wordt weergegeven. Steeds meer mensen bezoeken websites op hun mobiele telefoon, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

6. Zorg voor een duidelijke “call-to-action”. Een knop, waar mensen door kunnen klikken, contact kunnen opnemen of een afspraak maken. Als niet meteen duidelijk is “waar de bezoekers heen kunnen”, zijn ze snel weg.

7. Door op de homepage een aantal reviews te plaatsen, kan dat potentiële klanten helpen bij het nemen van een aankoopbeslissing. Door hen inzicht te geven in de ervaringen van andere klanten met jouw product of de dienst. Ook kan het vertrouwen in jouw merk vergroten en de geloofwaardigheid van het bedrijf versterken. Over reviews en waarom ze zo belangrijk zijn en hoe je ze verzamelt schreef ik eerder een blog. Deze lees je hier.

Een effectieve homepage bevat zeven essentiële onderdelen. Deze zijn: een duidelijke headline, een aantrekkelijke afbeelding, een heldere call-to-action, een korte beschrijving van de belangrijkste diensten of producten, responsive en social proof in de vorm van klantbeoordelingen of referenties. Door deze onderdelen te integreren in de homepage, krijgen bezoekers snel inzicht in wat de website te bieden heeft en worden ze aangemoedigd om actie te ondernemen.

Reviews op je website, waarom zou je?
Heb ik een website nodig?
Vorig bericht
Reviews op je website, waarom zou je?
Volgend bericht
Heb ik een website nodig?

Vond je dit nu een leuk artikel en wil je er meer over weten?

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ja, wat leuk dat je hier bent!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tips en tricks op het gebied van websiteontwikkeling? Abonneer je dan nu op mijn nieuwsbrief vol met nuttige informatie en praktisch advies!

Vorig bericht
Reviews op je website, waarom zou je?
Volgend bericht
Heb ik een website nodig?

Wat jij je misschien ook afvraagt: