Kan je van een oude website een nieuwe website maken

Oude Website Vernieuwen

Regelmatig krijg ik de vraag: waarom moet ik een nieuwe site, als ik nog een oude website heb? Kan deze niet omgebouwd/opgepimpt/vernieuwd worden? Is dat niet veel makkelijker? Of nog belangrijker goedkoper?

Een kort antwoord hierop is: Alles kan! Moet je het willen? Nee!

Goedkoop is duurkoop

Maar een langer antwoord zal ik jullie ook geven.

Een jaar geleden heb ik voor een klant een website aangepast. Het was een bestaande website, die verouderd was. Hij was niet responsive (zowel op mobiel, tablet als op laptop goed zichtbaar), de teksten waren verouderd en de foto’s waren, laat ik het zo zeggen, aan verbetering toe. Deze klant wilde eerst allemaal kleine aanpassingen. Eerst een aantal afbeeldingen wijzigen, toen toch ook maar wat teksten, kleuren, font, lettertype, logo. Steeds werd er iets aan het lijstje toegevoegd. En ik moest vooral mijn uren bijhouden.

Nou, lieve mensen, daar heb ik behoorlijk op lopen vloeken en ben hier veel meer tijd mee bezig geweest. En of de website beter is dan als ik helemaal opnieuw begon? Nope… En dat komt hierdoor:

Websites worden langzaam met informatie uit het verleden

Als mensen al een website hebben, hebben zij deze vaak zelf gemaakt. Foto’s werden erop geplaatst (vaak te groot, zonder goede titels), verwijderd, andere content erop geplaatst, maar ook die soms verwijderd, maar “aan de achterkant” blijft deze informatie er wel op staan. Gevolg: Oude informatie die (vaak) veel geheugen opslokt, waardoor de website langzaam en zwaar wordt en daardoor minder vindbaar.

Vergelijk het met een schoolschrift. Aan het begin van het schooljaar is het nog schoon, netjes, maar hoe verder het schooljaar vordert, hoe voller het schrift wordt en hoe lastiger er bladzijdes erin te vervangen zijn.

Maar wat als je niet “uit de lucht” wil tijdens het bouwen van de nieuwe site?

Ik werk op een subdomein. Dat is een adres, dat gekoppeld is aan jouw eigen adres (bijvoorbeeld nieuw.jouwwebsite.nl) waar ik jouw nieuwe site op bouw. Ik blokkeer deze voor zoekmachines en niemand (behalve jij en ik) weten dat hier de nieuwe site op wordt gebouwd. Is deze website helemaal klaar, dan verhuizen we deze naar jouw adres (jouwwebsite.nl) en heb je een stralend nieuwe site die snel, responsive en makkelijk te vinden is.

Op deze manier werk ik sneller, effectiever en kan ik wel informatie van de oude site gebruiken, die ook op de nieuwe site moet.

Heb jij nog vragen, tips nodig of een aanvulling hierop? Laat het mij weten!

De 22 belangrijkste termen als je een website bouwt
7 tips als je jouw eigen website wilt maken
Vorig bericht
De 22 belangrijkste termen als je een website bouwt
Volgend bericht
7 tips als je jouw eigen website wilt maken

Vond je dit nu een leuk artikel en wil je er meer over weten?

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ja, wat leuk dat je hier bent!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tips en tricks op het gebied van websiteontwikkeling? Abonneer je dan nu op mijn nieuwsbrief vol met nuttige informatie en praktisch advies!

Vorig bericht
De 22 belangrijkste termen als je een website bouwt
Volgend bericht
7 tips als je jouw eigen website wilt maken

Wat jij je misschien ook afvraagt: