WordPress? Waarom?

Wat is de kracht van WordPress?

Als ik aan mensen vertel dat ik Webdesigner ben en vervolgens vertel dat ik het liefst met WordPress werk, merk ik dat WordPress snel een imago heeft van “makkelijk en voor amateurs”. En juist dat vind ik de kracht van WordPress.

Wat is WordPress?

WordPress is een CMS (Content Management System) wat wil zeggen: een systeem om websites te ontwikkelen. Door middel van Plugins (vergelijkbaar met een soort apps) en mogelijkheid tot extra coderen in onder andere HTML, CSS en Javascript kan je mogelijkheden toevoegen aan jouw site, waardoor de site helemaal wordt zoals jij het wilt.

Er zijn meerdere Content Management Systemen, maar ik vind WordPress het fijnste en meest geschikte programma om in te werken. Hieronder zal ik jullie uitleggen waarom.

WordPress is een gratis programma dat makkelijk in beheer, zonder dat je veel kennis hoeft te hebben.

Dit is dus vooral handig als ik de website oplever. Mensen kunnen zelf makkelijk dingen plaatsen op de website, zonder dat je hier veel kennis van hoeft te hebben. Dankzij mijn handleiding plaats je dingen op de site in een handomdraai.

WordPress is zoekmachine-vriendelijk.

Hoe een WordPress-site in elkaar zit, is erg “Zoekmachinevriendelijk”. Dat wil zeggen dat door de opbouw van een WordPress-website, de zoekmachines makkelijk hun weg kunnen vinden en deze website dus hoog scoort. Mede door SEO-stimulerende plugins kan de website optimaal SEO-vriendelijk gemaakt worden.

In WordPress is er veel mogelijk.

Doordat er ruimte is om zelf te corderen, maar ook door de gebruik van plugins, is er in de flexibiliteit veel ruimte, waardoor en website echt uniek kan worden en de website dus echt aan sluit bij de wensen van de klant. WordPress is geschikt voor allemaal verschillende soorten sites, zoals een Webshop, een Portfolio, Info-site of  voor fora.

Ik heb voor klanten in andere programma’s sites gemaakt, maar geen van de andere programma’s waar ik in werkte vond ik zo fijn als WordPress.

WordPress is responsive

Dankzij handige tools is een Responsive website maken in WordPress goed te doen. Je ziet duidelijk hoe de site eruit komt te zien op verschillende grootte van schermen en hierdoor kan je goed de lay-out er op aanpassen. Niets irritanter dan een site die op de laptop goed te lezen is, maar op de mobiele telefoon niet te bezoeken valt.

Maar:

Er zijn ook kritische noten te vinden op WordPress. Zo zou WordPress de website langzamer maken, zouden de kosten hoog op kunnen lopen en zou er te vaak updates beschikbaar zijn.

Door Plugins te koppelen aan de site, kan de site inderdaad langzamer worden. Zo kom ik regelmatig websites tegen met een “overkill” aan plugins. Dat kan niet de bedoeling zijn. Daarom codeer is zoveel mogelijk binnen de site, waardoor ik geen plugins nodig heb, waardoor de website niet langzamer wordt. Ook druk ik hier meteen de kosten mee, aangezien vaak de kosten van de (pro-versies van de) plugins op kunnen lopen. Door zelf te bouwen, druk je deze kosten.

De updates zijn inderdaad vaak binnen WordPress. Dat is een nadeel waar ik mij zeker kan vinden. Al zijn die updates wel juist ten bate van de veiligheid van jouw site en worden met deze updates “bugs” weg gewerkt met updates.

Conclusie

WordPress is een CMS (Content Management System) wat ik kies als fijnste systeem om sites in te bouwen. Het is gratis, heeft eindeloze mogelijkheden en is zoekmachine-vriendelijk. Er zijn ook een aantal nadelen te noemen voor dit programma, maar die vind ik niet opwegen tegen vergelijkbare programma’s waar ik mee heb gewerkt.

Het is een fijn systeem voor mij om mijn creativiteit de vrije hand te geven, maar ook een mooi systeem voor mijn klanten om er vervolgens zelf het beheer over te hebben. Kortom: Win Win!

Wil jij het hierover met mij nog meer over hebben? Of heb je een andere vraag voor mij? Mail mij gerust, of maak een afspraak.

7 tips als je jouw eigen website wilt maken
Afbeeldingen op jouw website
Vorig bericht
7 tips als je jouw eigen website wilt maken
Volgend bericht
Afbeeldingen op jouw website

Vond je dit nu een leuk artikel en wil je er meer over weten?

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ik wil eindelijk een website waar ik wél trots op kan zijn

Of wil je even met mij sparren of een websitescan plannen? Laat het mij gerust weten en wie weet spreken we elkaar snel!

Ja, wat leuk dat je hier bent!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste tips en tricks op het gebied van websiteontwikkeling? Abonneer je dan nu op mijn nieuwsbrief vol met nuttige informatie en praktisch advies!

Vorig bericht
7 tips als je jouw eigen website wilt maken
Volgend bericht
Afbeeldingen op jouw website

Wat jij je misschien ook afvraagt: